Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Concert 11 juni 2017

Op zondagmiddag 11 juni om 15.30 speelde En Suite o.l.v. Berend Halsema een zomers concert!

Op het programma stonden de Ouverture Der Schauspieldirektor van W.A. Mozart,  Symfonie 103  van Franz Joseph Haydn, een aantal delen uit Masques et Bergamasques van Faure en de Sinfonia voor blazers van Donizetti.

 Der Schauspieldirektor is een Singspiel van Wolfgang Amadeus Mozart uit 1786. Het libretto is afkomstig van Johann Gottlieb Stephanie De premiere vond plaats op 7 februari 1786 in de oranjerie van Schloss Schönbrunn in Wenen.  

Symfonie nr. 103 is een symfonie  van Joseph Haydn, voltooid in de winter van 1794-1795. Ze staat ook bekend onder de naam Roffelsymfonie, aangezien de pauken  beginnen met een lange roffel. Het is de elfde en voorlaatste uit zijn Londense symfonieënreeks, die hij componeerde naar aanleiding van twee bezoeken aan Londen. Het werk werd voor het eerst uitgevoerd op 2 maart 1795 in King's Theatre in Londen. Bij En Suite werd de vioolsolo in deel 2 gespeeld door Hilde van Heuningen.

De orkestsuite Masques et Bergamasques van Gabriel Faure bestaat uit 4 delen, waarvan er drie Werden uitgevoerd (Ouverture, Menuet en Gavotte). 

De Sinfonia voor blazers van Donizetti werd uiteraard vertolkt door de blazers van En Suite.